Fietsroutes

Fietsroute 1: Langs de Zaan
De fietsroute volgt de loop van de oude rivier de Zaan, over de beide oevers. De duur van de tocht is ca. 2 uur, de afstand ongeveer 20 km. Vertrekpunt is het standbeeld van Czaar Peter op de Dam in Zaandam. Daarvandaan wordt gefietst door de Oostzijde, via het Kalf naar Haaldersbroek, om vervolgens de Zaanse Schans te bereiken. Verder noordwaarts, via Bartelsluis en Wormer wordt in Wormerveer het keerpunt de Zaanbrug  bereikt. Daar vandaan zuidwaarts wordt de westelijke oever gevolgd, via Zaandijk, Koog aan de Zaan en tenslotte weer Zaandam, waar nog een kleine lus wordt gemaakt over de Hogendijk en langs het Czaar Peter Huisje.

De fietsroute is grotendeels een combinatie van de beide wandelroutes. Fietshuur niet inbegrepen. Vele variaties in overleg mogelijk.

Wanneer
De gids (Jeroen) is beschikbaar op dinsdag, woensdag, zaterdag en zondag.
Op deze dagen is er in principe een ochtend- en een middagprogramma, namelijk van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur. Wanneer welke route wordt gelopen of gefietst hangt af van de aanmeldingen (minimaal 4). Deze dienen uiterlijk de dag tevoren binnen te zijn. € 12,50 per persoon. Groepskorting vanaf 10 personen.

Aanmelden
Aanmelden kunt u het beste doen via telefoonnummer 06 - 55 34 07 68 of via het aanmeldformulier.